4 Ekim 2008 Cumartesi

Adnan Oktar ve Avukat Ordusu

Üye olduğum kamuya açık bir mail listesine atılmış bir e-posta'nın oldukça bilgilendirici olduğunu düşündüğümden yazarın iznini almadan da olsa burada yayınlamak istiyorum. Yayınlamama karşı çıkacağını sanmıyorum ama yine de yazarın ismini eklemedim.



Avukat ya da hukukçu degilim ama ugraşa ugraşa biraz deneyimim oldu, aktarmaya çalışayım.

 
Şimdi 5651 sayılı net yasası var, fakat bu yasanın hükümleri uyuşturucu, porno ve Atatürk'e hakaret ile ilgili hükümler getirmiş ve Türk telekom başkanlığına ise yetki vermiş. Şu anda kapatılan sitelerin hiç biri bu maddeden erişime engellenmiyor.
 
Adnan Oktar siteleri kapattırmak için TCK nın ilgili hükümlerini kullanıyor. Ve hakaret davası açıyor ve öncelikle de tedbir aldırıyor.
 
Gene net yasasına göre siteler ve yönetimleri diger yazarların yazılarından sorumlu degiller, ancak hakaret ve suç unusuru varsa uyarı üzerine bu yazıları engelleme yükümlülügündeler. Engellemezlere müeyyide var.
 
Adnan Efendi ise avukatı vasıtasıyla siteye bir mesaj yazıyor ve hakaret vardır diyor. Binlerce ileti içerisinde ise hangisi hakaret bulmak mümkün degil. Yani siteye yazdıgı yazıda hakaretleri silin diyor ama kaynak vermiyor. Daha sonra bu yazısını kaynaklı olarak mahkemeye sunuyor. Mahkemeye de siteye gönderdigi iletiyi delil olarak sunuyor ve ikazıma ragmen silmediler diyor. Mahkeme ise bu dilekçeye istinaden tedbir kararı veriyor. İlginç olan şimdiye kadar çogu tedbirin Şişliden verilmiş olması. Şİmdiki süreçte bu Gebze ye kaydı.
 
Gene tazminat davaları da ya Fatih'ten ya da Kadıköy den açılıyor. Engellemeyi ise Türk telekom yapmıyor. Erişim saglayıcıları yapıyor, bunlar ise 92 tane. Hangisinin yaptıgını da bulmak zaman alıyor. Söz konusu dava hakaret içerikli oldugu için davalara Asliye hukuk mahkemeleri bakıyor. Ancak Türk telekom'un bundan haberdar olmaması mümkün degil. Burada Adnan Hocaya, bizim yetkimiz yok, diyerek bilgiyi saklayarak yardımcı oluyorlar. Bilgi talebini ise 3 cü şahıslara bilgi veremeyiz diyerek Cum Savcılıgına havale ediyorlar. Bu süreç en az 15 gün sürüyor. Bu arada bu bilgiyi TC kimlik numaranızı girerek elde edebiliyorsunuz. Bu bilgi de savcılıga giriyor ve otomatik olarak o site ile ilgili bir savcılık dosyasına giriyorsunuz.
 
Süreç böyle işliyor. İzleyebildigim kadarıyla. Bu arada Adnan'ın açtıgı her halde yüzlerce dava var ve bir avukat ordusu var. Bunlar veri topluyorlar sonra toplu olarak aynı gün dava açıyorlar. TD sitesinin kapatılması ile egitimsen in kapatılması aynı gün ve aynı yerden, Gebze den. Richard Dawkins sitesi için Kadıköyden tazminat davası açıldı. 16/09 da. Aynı gün Kadıköyden Adnan tarafından açılan onlarca dava vardı.
 
saygılarımla


İmla hataları yazara aittir

3 yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
noname dedi ki...

Evet doğru. TuranDursun.com ile EgitimSen.org.tr aynı günde engellendi. Hukuku ve interneti sömüren bu zararlılar birgün kökünden temizlenecek diye umuyorum.

Yasaklı Siteler dedi ki...

Yukarıdaki "Mehmet" adlı arkadaşın mesajını tekrar yayınlamak lazım:

"adnan bey in şemsiyesi bi tarafınıza mı girdi?

ama merak etme.. bi taraf giren şemsiye açılmaz!:)"

Mehmet tarafından Yasaklı Siteler bloguna 05 Ekim 2008 Pazar 07:33 tarihinde gönderildi